Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Στη Σύνοδο Κορυφής των Αθηνών (9/9) ο Φρανσουά Ολάντ

Στη Σύνοδο Κορυφής των Αθηνών (9/9) ο Φρανσουά Ολάντ

Η Γαλλία επιβεβαίωσε σήμερα τη δ
ιεξαγωγή "στις αρχές Σεπτεμβρίου" στην Ελλάδα μιας "συνόδου της Νότιας Ευρώπης" με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στην οποία θα συμμετάσχει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
"Θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου μια σύνοδος της Νότιας Ευρώπης, η οποία έχει προταθεί από τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την οποία ο Φρανσουά Ολάντ αποδέχθηκε", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στεφάν Λε Φολ.
Ελληνική κυβερνητική πηγή είχε δηλώσει στις αρχές Αυγούστου στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η Ελλάδα ετοιμάζει μια σύνοδο κορυφής των χωρών της νότιας Ευρώπης για να συζητηθούν τα οικονομικά και τα μεταναστευτικά προβλήματα. Η σύνοδος αυτή ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου. Έχουν προσκληθεί σ' αυτή η Κύπρος, η Γαλλία, η Μάλτα, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει εδώ και έξι χρόνια μια οικονομική κρίση και επιβιώνει χάρη στα δάνεια των πιστωτών της. Η χώρα χρειάσθηκε πρόσφατα να διαχειριστεί μια χωρίς προηγούμενο μεταναστευτική ροή που την οδήγησε να ζητήσει επίσης τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει μια οικονομική πολιτική στραμμένη προς την ανάπτυξη και λιγότερη λιτότητα στη διαχείριση των δημόσιων δαπανών.
Η Αθήνα έχει εξάλλου καταγγείλει επανειλημμένα την έλλειψη βοήθειας από τις άλλες χώρες της ΕΕ για τη διαχείριση της κρίσης των προσφύγων.

 ---Έχουν αποδεχθεί να συμμετάσχουν όλοι οι ηγέτες των χωρών της νότιας Ευρώπης
Κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα αναφέρουν πως σε ότι αφορά την Σύνοδο, την συμμετοχή τους στην οποία επιβεβαίωσαν όλοι οι ηγέτες από την Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Μάλτα, την Κύπρο και την Ελλάδα, η βασική επιδίωξη θα εστιαστεί στην διερεύνηση της δυνατότητας των χωρών της Μεσογείου να επηρεάσουν την ευρωπαϊκή ατζέντα, σε θέματα όπως η υπεράσπιση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου, η ανάπτυξη και το προσφυγικό.

 

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν, πως τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση αναμένεται να διαμορφώσει και να καταθέσει ένα ακόμα πιο συγκεκριμένο πλαίσιο προς συζήτηση μεταξύ των ηγετών για τα ζητήματα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου